paypal-bitcoin

Paypal blockchain teknolojisiyle, biltcoin ve diğer kripto para birimleriyle alışverişi hızlandırmayı planlıyor. Paypal 1998 yılında elektronik bir cüzdan olarak geliştirilen, online/elektronik alışverişlerde para göndermenin ve almanın en kolay ve hızlı yollarından biridir. Uzunca bir süre sorunsuz şekilde Türkiye’de de kullanılan PayPal, Haziran 2016 yılında Türkiye’deki faaliyetlerini durduğunu bildirmiştir. Şirket böyle bir kararı, BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetle Kurumu) tarafından lisans talebinin reddedilmesi üzerine almış gibi görünüyor.

Ödeme sağlayıcıların pazar payları ne kadar?

Benzer örneklerine göre (Stripe, CCBill, Braintree, Authorize.NET, Avangate, Flattr, Epoch, Klarna, FastSpring, MasterPass, Amazon Payments, BillMeLater, Recurly, Square, Google Wallet, Visa Checkout, World Pay, Freshbooks, Quickbooks Online) ezici bir pazar payı üstünlüğüne sahip olan PayPal’ın piyasa değerinin 240 Milyar Amerikan Doları civarında olduğu düşünülüyor.

Nispeten geleneksel kabul edebileceğimiz bir ödeme yöntemi olan kredi kartlarının dünyadaki tüm bankalar için operasyon işlemlerine yönelik alt yapısını sağlayan Mastercard firmasının piyasa değerinin 330 Milyar Amerikan Doları ve Visa’nın 421 Milyar Amerikan Doları olduğu düşünüldüğünde Paypal üzerine vizyon ve iş modeli geliştirenlerin iştahının kabarması oldukça doğal.

Ekim 2019 Ödeme Sağlayıcı Pazar Payları

Paypal’da bitcoin yöntemiyle alışveriş ne zaman öngörülüyor?

Blockchain teknolojisini kendi alt yapısına entegre etmek üzerine bir süredir çalıştığı bilinen PayPal nihayet 21 Ekim 2020 tarihinde kripto para (sanal para) pazarına girdiğini ilan etti. Paypal hesabına sahip olanlar kendi sanal cüzdanlarında 2021 yılının erken evrelerinde Bitcoin alıp satabilecekler ve saklayabilecekler. Bununla birlikte altcoinlerden Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash kullanarak sepet oluşturabilecekler.

ABG Teknoloji A.Ş. olarak yıllar içinde blockchain teknolojisinin parlak gelişimine şahitlik ettik. Blockchain teknolojisini kullanan ödeme sistemleri de bunun içindeydi. Bu tür ödeme sistemlerinin yaygınlaşmasının önündeki en büyük engelin insanlar tarafından tam olarak anlaşılamamış olması olduğunu düşünüyoruz. Paypal bu kararıyla insanların önyargılarının yıkılması konusunda en ciddi adımı atmış oldu.

Ülkemizde PayPal üzerindeki yasakların bir şekilde kalkacağını, PayPal’ın Türkiye pazarına yeniden gireceğini söylemek için kahin olmaya gerek yok.  Tüm dünyada azımsanmayacak bir insan grubu tarafından kullanılan PayPal ve blockchain ödeme yöntemine şimdiden hazır olmak sizi rakiplerinize karşı bir adım öne çıkaracaktır.

Bilginin paylaşıldıkça büyüdüğünü biliyoruz. Ne iş yaptığınızı öğrenmek istiyoruz. Böylelikle size bildiklerimizi öğretmeyi vadediyoruz. Unutmayın, Teknopark 40 numarada sizi yeni dijital ekonomiye adapte etmeye hazır bir teknoloji geliştirme firması var; ABG Teknoloji Sistemleri A.Ş. Gelin sadece bununla kalmayalım, birlikte iş zekası, dijital pazarlama, IoT, güvenlik, Internet Teknolojileri, yapay zeka, optimizasyon, meslek içi eğitim vb. konularında da iş birliği yapalım.